Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Marmeládová buchta z jogurtového těsta

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Marmeládová buchta z jogurtového těsta - postup přípravy

Marmeládová buchta je vláčná, nadýchaná a má úžasně osvěžující ovocnou chuť. Výhodou receptu je velmi jednoduchá příprava, která zabere pár minut.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

Na vymazání

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s klasickým i vanilkovým cukrem do světlé pěny, do které přidejte olej a bílý jogurt, za stálého šlehání. Poté do směsi vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva.

2. KROK

Polovinu vzniklého těsta vlijte do formy na pečení, vymazané máslem a těsto ozdobte ovocnou marmeládou, kterou pokryjte zbytkem těsta.

Poznámka: Suché ingredience prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky. 

3. KROK

Povrch dezertu ozdobte další vrstvou ovocné marmelády a pochoutku pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut.

Tip: Zda je těsto upečené, otestujte pomocí špejle.

4. KROK

Marmeládovou buchtu podávejte až po vychladnutí, posypanou moučkovým cukrem.

Poznámka: Díky nižší teplotě bude dezert lépe stravitelný.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Fatto in Casa da Alba

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů