Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Máslové kynuté rohlíčky s jablečnou náplní

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 200 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Máslové kynuté rohlíčky s jablečnou náplní - postup přípravy

Zlaté, svěží a voňavé kynuté rohlíčky s jablky se stanou vaší oblíbenou snídaní. Musíte jim jen dát šanci a následovat jednoduchý recept, díky kterému si je můžete připravit doma. Těsto můžete zadělat ručně, ale lze použít i mixér, pokud se nechcete zašpinit. V každém případě budou úžasné.

Ingredience pro:
24 porcí

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Droždí rozpusťte v teplé vodě. V hluboké míse vyšlehejte vejce s cukrem a poté do této směsi přidejte rozpuštěné droždí. Nyní dodejte sůl a trochu mouky. Nepřidávejte celé množství mouky najednou. Jakmile se těsto začne formovat, přidejte po malých dávkách měkké máslo a vytvořte homogenní těsto, se kterým budete moci snadno pracovat. Jakmile bude těsto promíchané, přesuňte ho na stůl a přidejte zbytek mouky. S hnětením těsta pokračujte, dokud se nepřestane lepit na ruce. Těsto by mělo být měkké, elastické a nadýchané. V případě potřeby můžete přidat další mouku. Těsto vložte do mísy vymazané olejem a nechte 2 hodiny kynout na teplém místě zakryté utěrkou.

2. KROK

Na jablečnou náplň nakrájejte jablka na malé kostičky. Na pánvi rozpusťte máslo a přidejte k němu nakrájená jablka, dále také cukr, skořici a vanilku. Míchejte a vařte, dokud nebudou nádherně měkká. Nesmí se ale zcela rozvařit, pořád musí držet tvar. Poté nechte vychladnout.

3. KROK

Těsto rozdělte na tři díly a každý vyválejte na kulatou placku, kterou rozdělte na 8 dílků. Na každý trojúhelníček vložte jednu lžičku s připravenou jablečnou náplní.

4. KROK

Poté těsto zatočte do tvaru rohlíčků. Plech vyložte pečicím papírem a rozložte na něj připravené rohlíčky. Získáte cca 24 kusů. Nechte 30–40 minut odpočívat.

5. KROK

Před pečením rohlíčky potřete rozšlehaným vejcem s mlékem a posypte malým množstvím cukru. Pečte 17 minut v předehřáté troubě na 200 stupňů.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů