Maso pečené v troubě po francouzsku - postup přípravy
Podívejte se a vyzkoušejte nejoblíbenější recept na maso v troubě, který je velmi populární ve Francii. Lahodné, neuvěřitelně jemné, s chutnou sýrovou krustou, pečené vepřové maso ve francouzském stylu v troubě se často připravuje na slavnostní stůl, ale můžete si ho udělat také na běžnou večeři nebo víkendový oběd. Jde o nejjednodušší a nejchutnější francouzský recept. Není na něm přitom nic složitého, na co byste potřebovali speciální dovednosti nebo nástroje.
Ingredience
Pro přípravu masa v troubě je ideální vepřové maso, a to zejména vepřová krkovička. Maso nakrájejte na porce o tloušťce 1,5-2 cm a naklepejte. Poté maso osolte a okořeňte podle chuti. Můžete přidat své oblíbené koření, skvělý je česnek a bylinky. Veškeré maso dejte na plech nebo do zapékací misky dostatečně těsně, ale v rovnoměrné vrstvě.
Jednu velkou cibuli nakrájejte na tenké půlkruhy, rozdělte a rozložte na maso. Množství 250 gramů sýra nastrouhejte na hrubém struhadle a rozložte na cibuli.
Na sýr rozetřete majonézu tak, aby pokryla celý sýr. Majonéza ochrání sýr před spálením a přispěje k lahodné zlatohnědé kůrce.
Nakonec tohle všechno dejte do trouby na 180 stupňů po dobu jedné hodiny.
Orientujte se podle vlastní trouby, protože každá peče trochu jinak.