Maso pečené v troubě po francouzsku - postup přípravy
Podívejte se a vyzkoušejte nejoblíbenější recept na maso v troubě, který je velmi populární ve Francii. Lahodné, neuvěřitelně jemné, s chutnou sýrovou krustou, pečené vepřové maso ve francouzském stylu v troubě se často připravuje na slavnostní stůl, ale můžete si ho udělat také na běžnou večeři nebo víkendový oběd. Jde o nejjednodušší a nejchutnější francouzský recept. Není na něm přitom nic složitého, na co byste potřebovali speciální dovednosti nebo nástroje.
Ingredience
Pro přípravu masa v troubě je ideální vepřové maso, a to zejména vepřová krkovička. Maso nakrájejte na porce o tloušťce 1,5-2 cm a naklepejte. Poté maso osolte a okořeňte podle chuti. Můžete přidat své oblíbené koření, skvělý je česnek a bylinky. Veškeré maso dejte na plech nebo do zapékací misky dostatečně těsně, ale v rovnoměrné vrstvě.
Jednu velkou cibuli nakrájejte na tenké půlkruhy, rozdělte a rozložte na maso. Množství 250 gramů sýra nastrouhejte na hrubém struhadle a rozložte na cibuli.
Na sýr rozetřete majonézu tak, aby pokryla celý sýr. Majonéza ochrání sýr před spálením a přispěje k lahodné zlatohnědé kůrce.
Nakonec tohle všechno dejte do trouby na 180 stupňů po dobu jedné hodiny.
Orientujte se podle vlastní trouby, protože každá peče trochu jinak.
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.