Masová směs s houbami a zeleninou - postup přípravy
S asijskou kuchyní sice nemá základ tohoto receptu až tolik společného, ale to neznamená, že si na něm nemůžete pochutnat. Čína v českých podmínkách má mnoho variancí. V tomto případě se budeme držet masa, hub a zeleniny.
Ingredience
Vezměte žampiony, očistěte je, loupat je nemusíte. Následně každý žampion i s nožičkou dvakrát překrojte a vytvořte z něho čtvrtiny. Ty vhoďte do rozpálené pánve s trochou oleje. Žampiony chvíli restujte, aby byly měkké.
Nakrájejte si vepřové maso. Hodí se krkovice, kýta, ale také kotleta. Záleží na vašich preferencích. Maso nejprve nakrájejte na silnější plátky, poté z nich udělejte nudličky a z těch kostičky. Žampiony vyjměte z pánve a dejte je stranou a do stejné pánve vhoďte restovat nakrájené vepřové maso. Restujte ze všech stran, aby se dostatečně zatáhlo. Potom snižte plamen, přiklopte pánev pokličkou a pozvolna duste.
Nakrájejte zbývající zeleninu. Začněte oloupanou cibulí, kterou překrojte na půl a poté ji nakrájejte na tenká půl kolečka. Poté ji přihoďte k dušenému masu a lehce promíchejte. Papriku omyjte, zbavte ji jadýrek a také ji nakrájejte na menší kousky. To stejné udělejte s mrkví, kterou oloupanou nakrájejte na půl kolečka. Papriku i mrkev taktéž přihoďte k masu a nechte dále dusit. Na závěr přihoďte nakrájená rajčata, vše osolte, opepřete, přidejte mletou papriku, doplňte žampiony a vše krátce pomalu prohřívejte.
Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na menší kousky. Vložte je do hrnce, zalijte vodou, osolte a přiveďte k varu. Slijte, přidejte kousky másla a rozšťouchejte. Poté buď ručně, nebo mixérem, vyšlehejte nadýchanou bramborovou kaši, do které postupně přidávejte ohřáté mléko. Hotovou bramborovou kaši naservírujte na talíř, k tomu masovou směs a můžete ihned podávat. Na závěr lze vše ozdobit nasekanou petrželkou, nebo jinou bylinkou.