Masové kuličky se smetanovou žampionovou omáčkou - postup přípravy
Ochutnejte masové kuličky se smetanovou omáčkou a žampiony podle receptu od paní Diany Berkové. Budete nadšení vláčností kuliček a jemnou chutí omáčky.
Kuličky
Omáčka
Ve větší míse důkladně promíchejte mleté maso, vejce a na kostičky nakrájenou cibuli. Směs ochuťte pepřem, solí a také hořčicí. Přidejte solamyl, strouhanku a směs dobře promíchejte. Poté z ní tvarujte kuličky.
Na pánvi rozpalte olej a masové kuličky na něm osmažte dozlatova.
Připravte si omáčku. V hrnci rozpusťte máslo, na kterém nechte zesklovatět cibuli. Zasypejte ji moukou a krátce ji osmažte. Cibuli zalijte vývarem, dobře ho rozšlehejte a vařte za stálého míchání při mírném varu asi 15 minut.
Do omáčky přidejte nakrájené žampiony, nastrouhaný muškátový oříšek a také smetanu. Vařte ji ještě 5 minut. Nakonec omáčku dochuťte vínem nebo citronovou šťávou a také solí a pepřem. Kuličky podávejte s omáčkou a vámi zvolenou přílohou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.