Masové závitky plněné ananasem - postup přípravy
Masové závitky s náplní, které upečete v troubě, jsou ideální na večeři i slavnostní stůl. Jedná se o vynikající recept, který byste měli zaručeně vyzkoušet. Podle tohoto receptu můžete udělat masové závitky s vepřovým, sýrem a ananasem, ale můžete si je vyrobit z jakéhokoli masa, a to včetně kuřete. Druhu masa byste samozřejmě měli přizpůsobit délku pečení tak, aby bylo vždy zcela hotové a nemuseli jste se obávat žádných zdravotních potíží.
Ingredience
Vepřové (nebo jiné) maso o hmotnosti 1 kg nakrájejte na kousky požadované velikosti. Maso ovšem nesmíte roztrhat. Maso osolte a okořeňte podle chuti.
Poté si připravte marinádu. Vypusťte veškerou šťávu z konzervovaného ananasu a přidejte 2 čajové lžičky hořčice. Vložte maso. Marináda by měla maso zcela zakrýt. Zakryjte potravinářskou fólií a dejte misku na jeden den do lednice.
Následujícího dne připravte náplň. Sýr a česnek nastrouhejte a velmi jemně nakrájejte kompotovaný ananas. Slijte marinádu z masa. Na každý kus masa položte náplň, kterou srolujete do role, mírně ohněte okraje, aby náplň méně vytékala.
Všechny závitky dejte na plech pevně k sobě. Pečte v troubě předehřáté na 180°C až 190°C po dobu 40-50 minut.
Recept je snadný a zvládne ho i začínající kuchařka. Možná se bojíte, že to bude příliš složité, ale rozhodně se obávat nemusíte. Maso se připravuje ve dvou fázích, což není nic složitého. I když se recept prakticky připravuje během dvou dnů, nestrávíte u něj příliš času. Získáte přitom vynikající pokrm, který je vhodný pro dospělé, stejně jako pro děti. Navíc si ho můžete snadno přizpůsobit.