Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Masový chlebíček z vepřového kolene

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 184 minut

Masový chlebíček z vepřového kolene - postup přípravy

Masový chlebíček z vepřového kolene je chutný pokrm, který spojuje šťavnaté maso s jemným kořením. Je ideální jako předkrm s pečivem nebo součást slavnostních mís.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Masová směs

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Maso vložte do hrnce, přidejte k němu bobkový list, česnek, pepř a vše zalijte vodou, kterou osolte a přiveďte k varu. Poté maso vařte 3 hodiny, na mírném ohni, pod pokličkou. 

2. KROK

Uvařené maso z vody vyjměte, zbavte ho tučné části a oddělte ho od kostí. Pomocí vidliček maso natrhejte na menší kousky, které smíchejte s nakrájenými okurkami, prolisovaným česnekem a pepřem. 

Poznámka: Tučnou část nevyhazujte, budete ji potřebovat.

3. KROK

Do masové směsi vlijte vývar z kolene a ingredience zamíchejte. Alobal posypte mletou sladkou paprikou s pepřem a pokryjte ho tučnými částmi, které nechte kořením nasáknout. 

4. KROK

Formu na pečení chleba vyložte potravinovou fólií, vložte do ní okořeněnou tučnou část masa, kterou pokryjte masovou směsí s okurkami a zarovnejte ji do hladka. Pokrm fólií zakryjte a vložte ho do lednice, kde ho nechte přes noc. 

5. KROK

Masový chlebíček servírujte nakrájený na plátky s oblíbeným pečivem, které můžete potřít trochou hořčice.

Tip: Můžete ho použít také jako součást slavnostních mís. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Mütter Rezept

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů