Masový chlebíček z vepřového kolene - postup přípravy
Masový chlebíček z vepřového kolene je chutný pokrm, který spojuje šťavnaté maso s jemným kořením. Je ideální jako předkrm s pečivem nebo součást slavnostních mís.
Základ
Masová směs
Maso vložte do hrnce, přidejte k němu bobkový list, česnek, pepř a vše zalijte vodou, kterou osolte a přiveďte k varu. Poté maso vařte 3 hodiny, na mírném ohni, pod pokličkou.
Uvařené maso z vody vyjměte, zbavte ho tučné části a oddělte ho od kostí. Pomocí vidliček maso natrhejte na menší kousky, které smíchejte s nakrájenými okurkami, prolisovaným česnekem a pepřem.
Poznámka: Tučnou část nevyhazujte, budete ji potřebovat.
Do masové směsi vlijte vývar z kolene a ingredience zamíchejte. Alobal posypte mletou sladkou paprikou s pepřem a pokryjte ho tučnými částmi, které nechte kořením nasáknout.
Formu na pečení chleba vyložte potravinovou fólií, vložte do ní okořeněnou tučnou část masa, kterou pokryjte masovou směsí s okurkami a zarovnejte ji do hladka. Pokrm fólií zakryjte a vložte ho do lednice, kde ho nechte přes noc.
Masový chlebíček servírujte nakrájený na plátky s oblíbeným pečivem, které můžete potřít trochou hořčice.
Tip: Můžete ho použít také jako součást slavnostních mís.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Mütter Rezept