Pečený bůček s bramborami a cibulí - postup přípravy
Pokud máte chuť na českou poctivou klasiku, vyzkoušejte tento pečený bůček s bramborami a cibulí, podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Příprava je velmi snadná a zvládne ji úplně každý.
Ingredience
Do pekáče nalijte vodu a přidejte do ní cibuli i česnek nakrájený na plátky. Na ně následně vyskládejte vepřový bůček. Ten poté dochuťte solí, mletým černým pepřem a celým kmínem.
Brambory oloupejte, omyjte je a překrojte je na polovinu. Vyskládejte je na maso a poté je dochuťte solí a celým kmínem. Následně pekáč přiklopte nebo ho zakryjte alobalem.
Pekáč vložte do předehřáté trouby na teplotu 220 °C a bůček pečte přibližně 2 hodiny. Poté z něj stáhněte alobal a maso s bramborami pečte dalších 15 minut
Hotový bůček s bramborami ihned podávejte. Před servírováním můžete ještě pokrm ozdobit čerstvou pažitkou, či jinou oblíbenou bylinkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem