Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečený bůček s bramborami a cibulí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 135 minut

Pečený bůček s bramborami a cibulí - postup přípravy

Pokud máte chuť na českou poctivou klasiku, vyzkoušejte tento pečený bůček s bramborami a cibulí, podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Příprava je velmi snadná a zvládne ji úplně každý.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do pekáče nalijte vodu a přidejte do ní cibuli i česnek nakrájený na plátky. Na ně následně vyskládejte vepřový bůček. Ten poté dochuťte solí, mletým černým pepřem a celým kmínem.

2. KROK

Brambory oloupejte, omyjte je a překrojte je na polovinu. Vyskládejte je na maso a poté je dochuťte solí a celým kmínem. Následně pekáč přiklopte nebo ho zakryjte alobalem.

3. KROK

Pekáč vložte do předehřáté trouby na teplotu 220 °C a bůček pečte přibližně 2 hodiny. Poté z něj stáhněte alobal a maso s bramborami pečte dalších 15 minut

4. KROK

Hotový bůček s bramborami ihned podávejte. Před servírováním můžete ještě pokrm ozdobit čerstvou pažitkou, či jinou oblíbenou bylinkou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů