Mechový dort s malinami - postup přípravy
Mechový dort podle receptu od paní Marianny Ilavské vypadá i chutná opravdu jako z pohádky. Jakmile ho jednou vyzkoušíte, ihned si ho zamilujete.
Korpus
Krém
Zdobení
Vejce a cukr ušlehejte do hladké pěny. Poté přidejte jablečné pyré, citronovou kůru a vychladlé rozpuštěné máslo. Špenátové listy rozmixujte na kaši a zašlehejte je do směsi. Nakonec přidejte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Vše nalijte do vymazané dortové formy o průměru 23 cm.
Korpus dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C (elektrická) nebo na 160 °C (horkovzdušná) po dobu 30 minut. Po upečení ho nechte dobře vychladnout. Poté seřízněte horní vypouklou část korpusu a v míse ji rozdrobte.
Mascarpone a tvaroh vyšlehejte s cukrem a postupně do něj zašlehejte smetanu, dokud krém nezhoustne. Hotový krém namažte na korpus. Můžete z něj vytvořit kopeček nebo ho klasicky zarovnat.
Můžete navrch krému dát i ovoce, například maliny, jahody nebo borůvky. Poté krém posypejte odloženou drobenkou z korpusu. Nezapomeňte jí posypat také boky dortu. Nakonec ho nechte v lednici ztuhnout, ideálně přes noc.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.