Medové koblihy s mlékem - postup přípravy
Nadýchané, jemné a vysoké medové koblihy s mlékem jsou jedním z nejchutnějších domácích dezertů, které můžete ochutnat. A jsou mnohem lepší než cokoli, co si koupíte v obchodě nebo v cukrárně! Zkuste si udělat tyto koblihy alespoň jednou a nebudete moci odolat. Uvidíte, že je budete dělat dětem docela často, protože se jich nebudou moci nabažit. Vyzkoušejte a garantujeme, že nebudete litovat. A jejich příprava je přitom stejně složitá, jako jakéhokoli smaženého pečiva.
Ingredience
Nalijte do mísy 3 žloutky, teplé mléko a přidejte droždí.
Vše promíchejte, nádobu přikryjte ručníkem a nechte 10 až 15 minut na teplém místě. Když se na povrchu objeví malé bublinky, přidejte veškerou prosátou mouku, prášek do pečiva, med a špetku soli.
Dejte se do hnětení těsta. Elastické těsto znovu promíchejte a několik minut ho mačkejte rukama. Na konec přidejte máslo, aby koblihy byly skutečně nadýchané.
Oddělte kousek těsta o hmotnosti asi 45 gramů a udělejte z něj kuličku. Totéž udělejte s celým těstem. Nechte kuličky 45 minut odpočívat přikryté ručníkem nebo fólií.
Nyní namočte prst do mouky a vytvořte otvor uprostřed koblihy. Poté je nechte dalších 10 minut odpočívat.
Poté už zbývá jen koblihy usmažit na másle.
Nenastavujte ale příliš vysokou teplotu, aby se vám koblihy nespálily.