Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Medové kuře na pivu s česnekem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Medové kuře na pivu s česnekem - postup přípravy

Nabídněte své rodině a přátelům skvělý oběd, večeři nebo pochoutku k pivu, v podobě medového kuřete. Je šťavnaté, křehké, aromatické a rozpadá se v ústech.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Maso

Marináda

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kuřecí špalíčky pečlivě očistěte a poté je nařízněte na několika místech. Následně je ochuťte je solí a pepřem ze všech stran. 

2. KROK

Na pánvi s rozpuštěným máslem a rozpáleným olejem špalíčky smažte 7 minut z každé strany, na mírném ohni. 

3. KROK

Mezitím připravte marinádu. Ve větší míse smíchejte sójovou omáčku s medem, mletou sladkou paprikou a prolisovaným česnekem. Ingredience zamíchejte a vlijte k nim pivo. 

4. KROK

Maso z pánve vyjměte a smažte na něm nadrobno nakrájenou cibuli 2–3 minuty. Poté ji zalijte marinádou, do které vložte maso. 

5. KROK

Medové kuře vařte 10 minut pod pokličkou. Poté maso obraťte a pokračujte ve vaření dalších 10–15 minut, dokud se tekutina nezredukuje.

6. KROK

Tip: Ke konci vaření špalíčky tekutinou polijte a odstavte je z tepla. Díky tomu budou šťavnaté a křehké. 

7. KROK

Pokrm následně servírujte pomazaný zredukovaným výpekem s rýží, brambory nebo jinou oblíbenou přílohou. 

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Facebook komentáře

Pro zobrazení, se přihlaste.
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů