Medové kuře na pivu s česnekem - postup přípravy
Nabídněte své rodině a přátelům skvělý oběd, večeři nebo pochoutku k pivu, v podobě medového kuřete. Je šťavnaté, křehké, aromatické a rozpadá se v ústech.
Maso
Marináda
Kuřecí špalíčky pečlivě očistěte a poté je nařízněte na několika místech. Následně je ochuťte je solí a pepřem ze všech stran.
Na pánvi s rozpuštěným máslem a rozpáleným olejem špalíčky smažte 7 minut z každé strany, na mírném ohni.
Mezitím připravte marinádu. Ve větší míse smíchejte sójovou omáčku s medem, mletou sladkou paprikou a prolisovaným česnekem. Ingredience zamíchejte a vlijte k nim pivo.
Maso z pánve vyjměte a smažte na něm nadrobno nakrájenou cibuli 2–3 minuty. Poté ji zalijte marinádou, do které vložte maso.
Medové kuře vařte 10 minut pod pokličkou. Poté maso obraťte a pokračujte ve vaření dalších 10–15 minut, dokud se tekutina nezredukuje.
Tip: Ke konci vaření špalíčky tekutinou polijte a odstavte je z tepla. Díky tomu budou šťavnaté a křehké.
Pokrm následně servírujte pomazaný zredukovaným výpekem s rýží, brambory nebo jinou oblíbenou přílohou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Chutné snadné recepty
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.