Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Medové řezy s jemným krémem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 35 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Medové řezy s jemným krémem - postup přípravy

Pokud máte chuť na medové řezy, rozhodně je vyzkoušejte podle tohoto snadného receptu. Naplnit ho můžete jemným smetanovým krémem.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Na korpus

Na krém

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

V hrnci na mírném ohni rozpusťte med, cukr, sůl, jedlou sodu a máslo. Směs přiveďte k varu a vařte ji 1 minutu. Měla by mít karamelovou barvu.

2. KROK

Medovou směs nechte mírně vychladnout a poté do ní za stálého míchání přidejte rozmíchaná vejce. Postupně přidávejte prosátou mouku (začněte s 300 g) a míchejte do hladka. Podle potřeby přidejte zbylých 50 g.

3. KROK

Těsto rozdělte a nalijte ho na 2 plechy o velikosti 42×32 cm. Korpusy pečte postupně v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 10–12 minut.

4. KROK

Oba korpusy rozřízněte na dvě poloviny a po stranách je seřízněte. Přebytečné kusy korpusu nevyhazujte, ale odložte je stranou.

5. KROK

Smetanu ke šlehání, vanilkový cukr, moučkový cukr a ztužovač vyšlehejte do tuha. Následně přidejte zakysanou smetanu, med a vše dobře promíchejte.

6. KROK

Každý plátek korpusu potřete krémem a vrstvěte je na sebe. Nakonec dort potřete po celé ploše a celý ho posypte rozmixovanými zbytky těsta.

7. KROK

Dort nechte alespoň hodinu v lednici, aby se chutě propojily. Poté ho nakrájejte na kousky a servírujte ho.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů