Meruňková marmeláda s kusy ovoce - postup přípravy
Meruňková marmeláda s kusy ovoce je lahodná pochoutka, která potěší každého milovníka poctivých domácích dobrot. Hodí se na pečivo i k přípravě dezertů.
Základ
Na umytí
Ve vodě s jedlou sodou důkladně umyjte meruňky, které poté opláchněte a vypeckujte. Z pecek odstraňte slupku a vraťte je zpět do meruněk.
Ovoce následně vložte do hrnce s vroucí vodou, ve které předem nechte rozpustit cukr.
Poznámka: Pecky dodají marmeládě výraznější aroma.
Meruňky vařte 10 minut a během této doby sbírejte z hladiny pěnu, která se na ní vytvoří.
Poznámka: Množství vody by mělo být takové, aby byly meruňky zcela ponořené.
Pak do hrnce přidejte citronovou šťávu a po 30 vteřinách vaření sejměte hrnec z tepla. Meruňkovou marmeládu s kusy ovoce skladujte v uzavřených sterilizovaných sklenicích na tmavém místě, v chladu.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Мамины вкусные рецепты

