Meruňkové máslo s kardamomem - postup přípravy
Meruňkové máslo je skvělou pomazánkou na pečivo i doplňkem k palačinkám a vaflím. Poslouží také jako náplň do dortů a jiných dezertů. Výhodou je rychlá příprava.
Ingredience
Meruňky omyjte, vypeckujte, nakrájejte na menší kousky a vložte do většího hrnce. Ovoce zalijte javorovým sirupem a přidejte k němu změklé máslo a citronovou šťávu.
Tip: Aby se vám s ingrediencemi snadněji pracovalo, máslo nakrájejte na menší kusy.
Do sáčku na koření vložte semínka kardamomu a sáček vložte do hrnce k ovoci. Ingredience promíchejte a směs vařte na mírném ohni po dobu 12–15 minut.
Poznámka: Během vaření směs stále míchejte, aby se nepřipalovala.
Z hrnce vyjměte sáček na koření a ovocnou směs rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Meruňkovým máslem následně naplňte sterilizovanou sklenici, uzavřete ji víčkem a vložte na 2 hodiny do lednice.
Poznámka: Sterilizace sklenice vám pomůže snížit riziko znehodnocení pokrmu bakteriemi.
Tip: Meruňkové máslo můžete podávat jako pomazánku na pečivu, ale také jím dochutit palačinky, vafle a další pokrmy. Skvěle se hodí také jako náplň do dortů, koláčů nebo například muffinů.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Jeden den recept