Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Meruňkové máslo s kardamomem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Meruňkové máslo s kardamomem - postup přípravy

Meruňkové máslo je skvělou pomazánkou na pečivo i doplňkem k palačinkám a vaflím. Poslouží také jako náplň do dortů a jiných dezertů. Výhodou je rychlá příprava.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Meruňky omyjte, vypeckujte, nakrájejte na menší kousky a vložte do většího hrnce. Ovoce zalijte javorovým sirupem a přidejte k němu změklé máslo a citronovou šťávu. 

Tip: Aby se vám s ingrediencemi snadněji pracovalo, máslo nakrájejte na menší kusy.

2. KROK

Do sáčku na koření vložte semínka kardamomu a sáček vložte do hrnce k ovoci. Ingredience promíchejte a směs vařte na mírném ohni po dobu 12–15 minut. 

Poznámka: Během vaření směs stále míchejte, aby se nepřipalovala.

3. KROK

Z hrnce vyjměte sáček na koření a ovocnou směs rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Meruňkovým máslem následně naplňte sterilizovanou sklenici, uzavřete ji víčkem a vložte na 2 hodiny do lednice. 

Poznámka: Sterilizace sklenice vám pomůže snížit riziko znehodnocení pokrmu bakteriemi.

4. KROK

Tip: Meruňkové máslo můžete podávat jako pomazánku na pečivu, ale také jím dochutit palačinky, vafle a další pokrmy. Skvěle se hodí také jako náplň do dortů, koláčů nebo například muffinů.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Jeden den recept

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů