Meruňkový džus jen ze 3 ingrediencí - postup přípravy
Meruňkový džus je plný chuti a ideálně doplní vitamíny, nejen během letních dní. Výhodou je, že neobsahuje zbytečnou chemii a připravíte ho jen ze 3 surovin.
Ingredience
Meruňky důkladně očistěte, vypeckujte a vložte je do většího hrnce, kde je zalijte vodou.
Poznámka: Hladina vody by měla být 2–3 cm nad ponořeným ovocem.
Meruňky vařte 5 minut od bodu varu, odstavte je z tepla a rozmixujte je. Následně tekutinu propasírujte.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete získat 9,5–10 litrů meruňkového džusu.
Meruňkový džus můžete ještě více naředit vodou. Na závěr do něj vmíchejte cukr, jehož množství určete dle vlastní chuti.
Tip: Chuť džusu můžete zvýraznit citronovou šťávou nebo kyselinou citronovou.
Poté, co se cukr rozpustí, naplňte jím sterilizované sklenice, které uzavřete. Džus poté skladujte na chladném a tmavém místě.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Коллекция Рецептов

