Mini muffiny se zakysanou smetanou - postup přípravy
Miniaturní košíčky se zakysanou smetanou jsou roztomilé, krásné a lahodné. Zejména děti je doslova milují, a proto se velmi dobře hodí jako pohoštění na dětské party a večírky. Navíc jsou tak neuvěřitelně snadné na přípravu, že mohou posloužit jako úplně první recept, který vaše ratolesti zvládnou upéct zhola samy. Navíc můžete popustit uzdu své fantazii a připravit různobarevné krémy, kterými lze košíčky dozdobit.
Ingredience
Do hluboké mísy vyklepněte čtyři vajíčka, přidejte k nim jednu polévkovou lžíci cukru a jeden balíček vanilkového cukru.
Elektrickým šlehačem šlehejte na střední obrátky, dokud se veškerý cukr ve vajíčku nerozpustí a hmota nenabude bělavé a pěnivé konzistence.
Máslo nechte změknout při pokojové teplotě, nakrájejte ho na menší kousky a vidličkou ho rozmačkejte na kaši. K té pak po kouskách přilévejte rozšlehané vajíčko a smíchejte do jednolité směsi.
Ve šlehání pokračujte elektrickým šlehačem a postupně přimíchejte do těsta i zakysanou smetanu. Nakonec do hladké hmoty prosévejte přes sítko i mouku spolu s práškem do pečiva a důkladně promíchejte. Těsto by mělo mít konzistenci jako hustá zakysaná smetana. Množství mouky můžete podle potřeby upravit.
Připravte si silikonovou formu na muffiny a každou prohlubeň naplňte ze dvou třetin připraveným těstem.
Troubu předehřejte na 200 °C a vložte do ní muffiny péct po dobu 20 až 25 minut. Přesná doba pečení závisí na vaší troubě, proto správné propečení vyzkoušejte zapíchnutým párátkem.
Když jsou košíčky hotové, vyndejte je z trouby, nechte zchladnout a podávejte.
Dobrou chuť.