Mini Pavlova s čokoládovou ganache - postup přípravy
Jedním z nejluxusnějších dezertů, který vás napadne, bude jistě Pavlova, kombinace křehkého korpusu a lahodné čokoládovo-smetanové náplně je prostě neodolatelná. Podle receptu paní Jany Podolákové Burkartové Pavlovy navíc zvládne upéct i každý začínající cukrář.
Mini Pavlovy
Čokoládová ganache
Na ozdobu
Bílky oddělené od žloutků smíchejte s cukrem a dejte do misky nad vodní páru. Promíchávejte, dokud se cukr zcela nerozpustí.
Směs sejměte z horké páry a šlehejte na střední rychlostní stupeň asi 5 minut. Poté zvyšte rychlost a šlehejte dalších 5-7 minut, dokud bílková směs není tuhá a lesklá.
Plech vyložte pečicím papírem. Na ten, pomocí cukrářského sáčku stříkejte Pavlovy dle požadované velikosti. Stříkejte od středu, kolem dokola, dvě patra po obvodu do výšky
Pečte, spíše sušte, v troubě předehřáté na 100 °C po dobu asi 2 hodin. Poté troubu vypněte a nechte v troubě vychladnout a zcela ztuhnout.
Na čokoládovou ganache rozpusťte hořkou čokoládu ve vodní lázni. Do rozpuštěné čokolády metličkou vešlehejte půl kelímku tučné zakysané smetany. Pokud máte, můžete přidat také lžičku růžového sirupu.
Zcela vychlazenou ganache stříkejte do zchladlých korpusků pomocí cukrářské špičky. Dozdobte rozpuštěnou čokoládou a kousky ovoce.
Tip od paní Podolákové Burkartové: Směs z bílků můžete na plech nastříkat také do jiných tvarů a ty následně slepit a dozdobit čokoládovou ganache.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.