Minikarbanátky s paprikou a sýrem - postup přípravy
Kuličky z mletého masa jsou perfektní záležitost a skýtají široký prostor pro kulinářskou fantazii. Inspirujte se lahodnou kombinací masa, sýra a papriky, kterou vytvořila paní Hana Petrášová.
Ingredience
Cibuli a papriku očistěte a obojí nasekejte na malé kostičky. Vsypte je do mísy, přidejte mleté maso a jemně pokrájenou anglickou slaninu. Sýr nakrájejte na krátké hranolky a přidejte je k masové směsi. Přiklepněte vajíčka, zahustěte strouhankou a podle chuti osolte a opepřete a důkladně vše promíchejte.
Namočenýma rukama vytvářejte z masové směsi menší kuličky, které vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na teplotu 170 až 180 °C péct okolo 45 minut. Hotové kuličky podávejte ihned čerstvé s bramborem či bramborovou kaší, anebo i později studené s čerstvou zeleninou a/nebo pečivem.