Mléčná kmínová polévka s vejcem a bylinkami - postup přípravy
Připravte si jednoduchou polévku s originální chutí podle receptu paní Hany Petrášové. Polévka skvěle chutná teplá, ale také po vychladnutí. Najdete v ní navíc zajímavou bylinku, která jí dodává originální chuť.
Ingredience
Na zahuštění
V hrnci rozpusťte máslo a 1 minutu na něm smažte nadrobno nakrájenou cibulku, přidejte kmín a pražte dalších 30 vteřin.
Tip: Kmín dlouho nesmažte, aby se nepřipálil a nezhořkl.
Do hrnce přisypte hrubou mouku, vše zamíchejte a přidejte rozšlehané vejce. Ingredience promíchejte a zalijte je horkou vodou s mlékem. Vše potrvá asi 4 minuty. Polévku osolte, přidejte do ní vločky a vařte další 1 minutu.
Tip: Můžete použít jakékoliv vločky. Pro tento recept byly použité špaldové.
V troše mléka rozmíchejte hladkou mouku, kterou polévku zahustěte. Do polévky vložte další vejce, vidličkou jej rozmíchejte a vařte dalších 10 minut.
Poznámka: Přidanou mouku je třeba vařit minimálně dalších 10 minut, aby byl pokrm lépe stravitelný.
Na závěr polévku dochuťte Podravkou, zjemněte ji máslem a podávejte ji ozdobenou nasekanou bršlicí.
Tip: Polévku můžete servírovat ihned, ale skvěle chutná také po vychladnutí.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.