Mléčný krém - postup přípravy
Pokud chcete potěšit své děti nějakou rychlou dobrotou, anebo hledáte inspiraci na lahodný krém do slavnostního dortu k narozeninám, v obou případech vám velmi dobře poslouží ten nejchutnější mléčný krém, jaký jste kdy měli možnost okusit. Přinášíme vám návod, jak ho rychle, snadno a za pár korun můžete doma vytvořit.
Ingredience
Do kastrůlku nalijte mléko, postavte ho na kamna a na mírném ohni přiveďte k varu. Když začne probublávat, přidejte k mléku plnotučnou smetanu a přilijte kondenzované mléko. Všechny přísady promíchejte, přiklopte pokličkou a chvíli duste.
Vajíčka rozklepněte, bílky odložte stranou na příště a žloutky vložte do samostatné misky. Přidejte k nim cukr a elektrickým šlehačem vyšlehejte žloutky s cukrem do jemné a světlé pěny.
Z kastrůlku na kamnech odeberte asi jednu sklenici vroucí mléčné směsi a přidejte do ní tři lžíce hladké mouky, které v něm velmi důkladně rozmíchejte. Dejte pozor, aby vám ve směsi nezbyly hrudky. Pak mléko s moukou přilijte do žloutkové směsi a znovu dobře promíchejte. Pak tuto zahuštěnou žloutkovou směs nalijte zpět do kastrůlku s vroucí mléčnou směsí, promíchejte a stále na mírném ohni vařte, dokud nezískáte hustý, homogenní krém o hustotě pudinku.
Hrnec s krémem odstavte z kamen a nakonec přidejte pár kapek vanilkové esence podle chuti. Velmi dobře promíchejte a buďto naplňte krém do mističek a jejich povrch posypejte opraženými kokosovými vločkami, strouhanou čokoládou či kakaem, anebo krém použijte na výrobu pečených či nepečených dortů. Můžete tento krém také velmi dobře doplnit o čerstvé ovoce.
Přejeme vám spoustu zábavy při pečení a hlavně dobrou chuť.