Mleté maso pečené na hlávkovém zelí - postup přípravy
Patříte-li k milovníkům mletého masa, máme pro vás velmi zajímavý recept, který připravíte za chviličku a zvládnou jej i začátečníci. Pochutnejte si na šťavnatém masu s křupavým zelím.
Ingredience
Hlávkové zelí omyjte a nakrájejte na kolečka o šířce 2 cm. Zelí vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a každý kousek osolte a opepřete.
Oloupejte a nakrájejte cibuli nadrobno a vsypte ji do mísy s mletým masem. Do mísy přidejte nakrájený česnek, sladkou papriku, pepř, sůl, muškátový oříšek, provensálské bylinky a vše důkladně zamíchejte, aby se ingredience propojily.
Z masové směsi nyní vytvořte 6 větších placek a každou z nich položte na jedno kolečko nakrájeného zelí. Maso na zelí pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45 minut.
Poznámka: Nebojte se při pokládání masa trochu zatlačit.
Tip: Mleté maso na zelí můžete podívat společně s omáčkou z jogurtu, kopru a jarní cibulky a s bramborovou přílohou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Appetizing – Meat Recipes