Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mleté maso s těstovinami a petrželkou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 29 minut

Mleté maso s těstovinami a petrželkou - postup přípravy

Máme pro vás tip na hlavní jídlo, které budete mít hotové během chvilky. Připravte si jednoduché, rychlé a lehké mleté maso podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli oloupejte, nakrájejte ji nadrobno. Oloupejte a na plátky nakrájejte také česnek a na pánvi rozehřejte olej. 

2. KROK

Cibuli smažte přibližně 2 minuty a následně k ní přidejte česnek. Ingredience zamíchejte a přidejte k nim mleté maso, které smažte přibližně 4 minuty, dokud nezhnědne. 

3. KROK

Maso osolte, opepřete, ochuťte oreganem, plnotučnou hořčicí a zalijte vodou. Pokrm duste na mírném ohni pod pokličkou přibližně 25 minut, dokud maso nezměkne. 

4. KROK

Poznámka: Během dušení obsah pánve promíchejte a dejte si vařit těstoviny. Vařte je v osolené vodě 9–11 minut, nejlépe ale po dobu, která je uvedena na obalu.

5. KROK

Zatímco se mleté maso dusí, nasekejte omytou petrželku a odložte ji bokem na později. Do masa na závěr vmíchejte uvařené těstoviny a pokrm odstavte z tepla. 

6. KROK

Tip: Maso s těstovinami podávejte ozdobené nasekanou petrželkou. Pokrm můžete servírovat s nakládanými okurkami.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů