Mleté maso se zelím - postup přípravy
Chcete-li připravit své rodině chutné a velmi vydatné jídlo, do kterého dostanete zeleninu a přitom potěšíte všechny milovníky mletého masa, tohle je ideální recept pro vás! Velmi důležité a výhodné je, že se připravuje rychle, snadno a jeho chuť je neuvěřitelná. Uvidíte, že si na tom pochutná celá vaše rodina a budou překvapeni, že takto jednoduchý pokrm chutná tak dobře.
Ingredience
Mleté maso vyberte podle vlastní zkušenosti. Dochuťte ho solí, pepřem, muškátovým oříškem, česnekem, kořením na maso a jemně nakrájenou cibulkou. Vše důkladně promíchejte a nechte stát při pokojové teplotě.
Hlávku zelí nakrájejte na kola silná asi 1 cm. Plech vyložte pečicím papírem nebo vymažte olejem. Rozložte na něj zelí a dochuťte ho solí a pepřem podle chuti. Máte-li rádi česnek, můžete ho trochu přidat i na samotné zelí.
Namočte si ruce do vody a vytvarujte z mletého masa placky stejně velké jako zelí a rovnoměrně se položte na zelí.
Nyní si připravte zálivku ze smetany, přidejte do ní konzervovanou zeleninu, salát a další podle chuti. Dochuťte solí a pepřem.
Zálivkou potřete každé maso na plechu a vložte do trouby.
Pečte na 180-200 stupňů po dobu 30-35 minut. Doba pečení závisí na vaší troubě, ale maso musí být dobře udělané, než ho budete podávat.