Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mrkvová buchta s jablky

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Mrkvová buchta s jablky - postup přípravy

Asi každý slyšel o mrkvovém dortu, ale málokdo ví, že se dá jednodušší cestou udělat i mrkvová buchta, která je na přípravu několikrát rychlejší a téměř ihned ji máte na talíři. Spolu s jablky tvoří neodolatelnou pochoutku.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Dále

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Mrkve oloupejte a odkrojte z nich okraje, poté je nakrájejte na tenké plátky a dejte je do větší mísy. Rozklepněte k nim všechna vejce, přilijte rostlinný olej a začněte vše mixovat ponorným mixérem. Nepřestávejte, dokud nevytvoříte hladké pyré. Přisypejte do směsi cukr krystal a rozmíchejte vše metličkou dohladka.

2. KROK

Poté do směsi přisypejte hladkou mouku s práškem do pečiva a opět vše šlehejte metličkou do hladka. Formu na pečení vymažte máslem a těsto do ní nalijte. Zarovnejte ho stěrkou, naskládejte do něj nakrájené kousky jablek a dejte formu do trouby předehřáté na 180 stupňů. Nechejte buchtu péct cca 30 minut a poté ji můžete podávat zasypanou moučkovým cukrem, dobrou chuť!

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů