Mrkvová detoxikační šťáva s jablkem a řepou - postup přípravy
Nastartujte svůj den pomocí tohoto přírodního nápoje, který vám pomůže vyčistit játra, střeva a cévy. Mrkvová detoxikační šťáva s jablkem a řepou nejen skvěle chutná, ale hotovou ji budete mít za pár minut.
Ingredience
Mrkev oloupejte a nakrájejte ji na menší kousky. Jablko pečlivě omyjte, zbavte ho jádřince a nakrájejte ho na kousky. Poté vše přendejte do mísy.
Červenou řepu nejdříve oloupejte a poté ji nakrájejte na kousky. Přendejte ji do mixéru a přidejte k ní nakrájené jablko s mrkví.
Do mixéru přilijte vodu a směs rozmixujte do hladka. Pokud nemáte mixér, můžete použít odšťavňovač. Poté směs propasírujte před jemné sítko.
Vymačkejte šťávu z jednoho citrónu a přilijte ho k propasírované tekutině. Poté vše promíchejte a přelijte nápoj do sklenice.
Zdravotní účinky:
- stimulace a podpora jater
- urychlení trávení
- snížení hladiny cholesterolu
- odbourání toxinů z těla
- podpora trávicího systému
Detoxikační nápoj si připravte vždy čerstvý. Konzumujte ho nejlépe ráno, hodinu před snídaní na lačný žaludek.
Tip: Vymačkanou dužinu rozhodně nevyhazujte. Přidejte do ní ovesné vločky, med, mletou skořici a trošku oleje. Z kompaktního těsta vytvořte poté tenké placky. Pečte je přibližně 10–15 minut při teplotě 180 °C.