Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mrkvová roláda se sýrem a koprem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Mrkvová roláda se sýrem a koprem - postup přípravy

Pokud rádi mlsáte, ale nechcete mít při tom výčitky svědomí, připravte si mrkvovou roládu. Výhodou receptu je, že k jeho přípravě nebudete potřebovat žádnou mouku.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mrkev oloupejte, nastrouhejte ji na jemném struhadle a smažte ji na pánvi s rozpáleným olejem 10–15 minut, pod pokličkou. 

Poznámka: Během vaření mrkev 2–3x promíchejte. 

2. KROK

Mrkev přendejte do mísy, kde ji smíchejte s vaječnými žloutky a pepřem. Vaječné bílky vyšlehejte se lžičkou soli do tuhého sněhu, který vmíchejte do mrkvové směsi. 

Poznámka: Šlehání sněhu z bílků by mělo trvat 5–7 minut. 

3. KROK

Těsto rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. 

4. KROK

Mezitím připravte náplň. Strouhaný sýr smíchejte s nasekaným koprem majonézou a prolisovaným česnekem. Náplní potřete upečené těsto které zarolujte, zabalte do potravinové fólie a vložte na 3–4 hodiny do lednice. 

Poznámka: Mrkvovou roládu poté servírujte nakrájenou na kousky. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů