Mrkvová roláda se sýrem a koprem - postup přípravy
Pokud rádi mlsáte, ale nechcete mít při tom výčitky svědomí, připravte si mrkvovou roládu. Výhodou receptu je, že k jeho přípravě nebudete potřebovat žádnou mouku.
Těsto
Náplň
Mrkev oloupejte, nastrouhejte ji na jemném struhadle a smažte ji na pánvi s rozpáleným olejem 10–15 minut, pod pokličkou.
Poznámka: Během vaření mrkev 2–3x promíchejte.
Mrkev přendejte do mísy, kde ji smíchejte s vaječnými žloutky a pepřem. Vaječné bílky vyšlehejte se lžičkou soli do tuhého sněhu, který vmíchejte do mrkvové směsi.
Poznámka: Šlehání sněhu z bílků by mělo trvat 5–7 minut.
Těsto rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
Mezitím připravte náplň. Strouhaný sýr smíchejte s nasekaným koprem majonézou a prolisovaným česnekem. Náplní potřete upečené těsto které zarolujte, zabalte do potravinové fólie a vložte na 3–4 hodiny do lednice.
Poznámka: Mrkvovou roládu poté servírujte nakrájenou na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: ПРИГОТОВЬ и СЪЕШЬ