Muffiny s lesním ovocem - postup přípravy
Jednoduché muffiny s ovocem se hodí mít vždy připravené ke kávě či pro nečekanou návštěvu, jsou totiž velmi snadné na přípravu a chutnají dobře. Zkuste recept podle paní Jany Šulcové.
Ingredience
V misce smíchejte mouku s kypřícím práškem. Do jiné misky nasypejte klasický a vanilkový cukr, přilijte mléko a olej a promíchejte. Do tekuté směsi vyklepněte dvě vajíčka, přilijte kapku rumu a nakonec zapracujte moučnou směs.
Formičku na muffiny, pakliže máte kovovou, vyložte papírovými košíčky (pokud máte silikonovou, nebude to zapotřebí) a lžící vložte do každé prohlubně trochu těsta. Posypejte jej ovocem (pokud používáte mražené, nechte ho rozmrazit a co nejlépe okapat) a těsto doplňte tak, aby dosahovalo asi do dvou třetin výšky formiček. Povrch opět posypejte ovocem.
Formu vložte do trouby rozehřáté na teplotu 170 °C a pečte muffiny asi 15 až 20 minut, v závislosti na vlastnostech vaší trouby. Propečení vyzkoušejte zapíchnutou špejlí. Po dopečení nechte muffiny vychladnout, vyklepněte či vyloupněte je z formiček, posypejte moučkovým cukrem a podávejte.