Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Musaka s mletým masem a smetanou

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 61 minut

Musaka s mletým masem a smetanou - postup přípravy

Musaka dokonale kombinuje vrstvy mletého masa s brambory a lahodnou zálivkou, která dodává pokrmu originální chuť. Servírovat ji můžete ve všední den i na oslavách.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Masová směs

Brambory

Na polití

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte, nakrájejte je na širší plátky a odložte je bokem. 

Tip: Aby brambory nezhnědly, než s nimi budete dále pracovat, ponořte je do studené vody.

2. KROK

Cibuli nakrájejte nadrobno a na rozpáleném oleji ji smažte 2 minuty. Poté k ní vmíchejte mleté maso, které smažte přibližně 4 minuty. Do směsi vmíchejte lžíci Podravky a odstavte ji z tepla. 

3. KROK

Do brambor vmíchejte olej, Podravku, sušenou petrželku a černý pepř. Dno vymazaného pekáče vyložte polovinou množství brambor, které pokryjte masovou směsí a zakryjte zbytkem brambor.

Poznámka: Šťávu, kterou brambory pustily, nevylévejte, ale polijte jí pokrm v pekáči.

4. KROK

Musaku pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30–45 minut. Zatím v misce rozšlehejte vejce se smetanou, moukou a mlékem. 

Tip: Aby ve směsi nevznikly hrudky, před použitím ji prosejte.

5. KROK

Upečenou musaku zalijte připravenou směsí a pokračujte v pečení dalších 10 minut. 

Poznámka: Pokrm servírujte nakrájený na kousky. Každou porci můžete ozdobit trochou smetany.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Prahnulo mi

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů