Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchaná mramorovaná buchta ke kávě

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Nadýchaná mramorovaná buchta ke kávě - postup přípravy

Tato okouzlující buchta je unikátní tím, že ji lze jak připravit na páře, tak klasicky upéct v troubě. Jednoduchým trikem navíc docílíte toho, že bude nejen skvěle chutnat, ale i dobře vypadat.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Dejte do mísy vejce, cukr a vanilkovou pastu (lze použít i vanilkový cukr nebo esenci) a vyšlehejte do pěny. Prosejte do těsta mouku se sušeným mlékem a práškem do pečiva a promíchejte. Pak přidejte olej a dokonale prošlehejte šlehačem. Asi desetinu těsta si dejte stranou.

2. KROK

Vezměte kakao a smíchejte ho s horkou vodou. Směs pak nalijte do těsta a zamíchejte. Vymažte menší čtvercovou formu máslem a nalijte do ní těsto. Cukrářským sáčkem naneste na vrch bílé těsto a tahem špejlí vytvořte mramorování.

3. KROK

Ve velkém hrnci, do kterého se vám vejde forma, nechte vařit trochu vody, dejte do něho pařák a na něj položte formu. Nechte napařovat pod poklicí 30 minut. Po vychladnutí můžete podávat.

Poznámka: Jestliže nechcete buchtu připravovat na páře, ale klasicky v troubě, jednoduše vložte formu s těstem do předehřáté trouby na 180 °C. Vše pečte tak dlouho, dokud se těsto nepřestane lepit na špejli.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů