Nadýchaná mramorovaná buchta ke kávě - postup přípravy
Tato okouzlující buchta je unikátní tím, že ji lze jak připravit na páře, tak klasicky upéct v troubě. Jednoduchým trikem navíc docílíte toho, že bude nejen skvěle chutnat, ale i dobře vypadat.
Ingredience
Dejte do mísy vejce, cukr a vanilkovou pastu (lze použít i vanilkový cukr nebo esenci) a vyšlehejte do pěny. Prosejte do těsta mouku se sušeným mlékem a práškem do pečiva a promíchejte. Pak přidejte olej a dokonale prošlehejte šlehačem. Asi desetinu těsta si dejte stranou.
Vezměte kakao a smíchejte ho s horkou vodou. Směs pak nalijte do těsta a zamíchejte. Vymažte menší čtvercovou formu máslem a nalijte do ní těsto. Cukrářským sáčkem naneste na vrch bílé těsto a tahem špejlí vytvořte mramorování.
Ve velkém hrnci, do kterého se vám vejde forma, nechte vařit trochu vody, dejte do něho pařák a na něj položte formu. Nechte napařovat pod poklicí 30 minut. Po vychladnutí můžete podávat.
Poznámka: Jestliže nechcete buchtu připravovat na páře, ale klasicky v troubě, jednoduše vložte formu s těstem do předehřáté trouby na 180 °C. Vše pečte tak dlouho, dokud se těsto nepřestane lepit na špejli.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.