Nadýchané bochánky z odpalovaného těsta - postup přípravy
Připravte pro své hosty roztomilý a elegantní dezert v podobě nadýchaných bochánků z odpalovaného těsta. Skvěle se hodí ke kávě i čaji, v kombinaci s Nutellou.
Ingredience
V pánvi smíchejte mléko s cukrem a špetkou soli. Přidejte máslo a směs přiveďte k varu. Jakmile začne tekutina bublat, vmíchejte do ní mouku a ingredience spojte.
Směs odpalujte přibližně 3 minuty a vzniklé těsto přendejte do mísy, kde do něj zapracujte rozšlehané vejce.
Poznámka: Vejce do směsi přidejte ve dvou dávkách.
Odpalované těsto vložte do cukrářského sáčku, pomocí kterého vytvářejte na plechu malé hromádky. Ty pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut. Poté snižte teplotu na 160 °C a pokračujte v pečení dalších 10 minut.
Tip: Upečené bochánky servírujte jako elegantní mini dezert ke kávě nebo čaji, a to až poté, co vychladnou. Budou tak lépe stravitelné. Skvěle chutnají v kombinaci s Nutellou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: 집밥요리 Home Cooking
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.