Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchané bochánky z odpalovaného těsta

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 26 minut

Nadýchané bochánky z odpalovaného těsta - postup přípravy

Připravte pro své hosty roztomilý a elegantní dezert v podobě nadýchaných bochánků z odpalovaného těsta. Skvěle se hodí ke kávě i čaji, v kombinaci s Nutellou.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V pánvi smíchejte mléko s cukrem a špetkou soli. Přidejte máslo a směs přiveďte k varu. Jakmile začne tekutina bublat, vmíchejte do ní mouku a ingredience spojte. 

2. KROK

Směs odpalujte přibližně 3 minuty a vzniklé těsto přendejte do mísy, kde do něj zapracujte rozšlehané vejce. 

Poznámka: Vejce do směsi přidejte ve dvou dávkách.

3. KROK

Odpalované těsto vložte do cukrářského sáčku, pomocí kterého vytvářejte na plechu malé hromádky. Ty pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut. Poté snižte teplotu na 160 °C a pokračujte v pečení dalších 10 minut. 

4. KROK

Tip: Upečené bochánky servírujte jako elegantní mini dezert ke kávě nebo čaji, a to až poté, co vychladnou. Budou tak lépe stravitelné. Skvěle chutnají v kombinaci s Nutellou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů