Nadýchané domácí mléčné housky - postup přípravy
Pokud máte rádi sladké pečivo, vyzkoušejte recept na nadýchané mléčné housky podle paní Anety Mühlhandlové. Nejlépe si je vychutnáte potřené máslem a domácí marmeládou s teplým kakaem nebo kávou.
Omládek
Těsto
Do mísy nalijte 100 ml vlažné vody. Přidejte do ní 130 g hladké mouky, lžíci cukru a droždí. Směs promíchejte a nechte ji kynout na teplém místě 45–60 minut.
Do větší mísy nasypte hladkou mouku, sušené mléko a špetku soli. Přidejte cukr a společně promíchejte všechny suché ingredience.
Do mísy přidejte změklé máslo a Heru. Poté do ní rozklepněte jedno vejce, přilijte vodu a vykynutý omládek. Ze směsi vypracujte hladké těsto a to nechte kynout v teplé místnosti 1 hodinu.
Poté těsto rozdělte na 17 stejných kousků o váze asi 50 g a vytvarujte z nich tenké válečky. Lehce je z vrchu 2krát až 3krát nařízněte a přendejte je na plech vyložený pečicím papírem.
Nechte je na plechu kynout ještě 30 minut. Poté vložte housky do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a pečte je přibližně 12–16 minut.
Hotové housky vyjměte z trouby a nechte je vychladnout. Podávejte je samotné nebo s oblíbenou marmeládou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.