Nadýchané domácí rohlíky - postup přípravy
Chcete své rodině udělat radost domácími rohlíky, ale nikdy jste je nepekli? Potom se můžete inspirovat následujícím receptem. Díky němu připravíte to nejjemnější a nejlahodnější pečivo, které jste kdy jedli.
Ingredience
Začněte tím, že si do hlubší mísy vsypete sušené droždí. To pak přelijte teplým mlékem, teplou vodou a přidejte i krupicový cukr. Pečlivě vše promíchejte. Následně přijde na řadu slunečnicový olej, bílý jogurt, vejce a prosátá hladká mouka se solí.
Ze všech suroviny vypracujte ručně nebo pomocí kuchyňského robota hladké a vláčné těsto, které se nebude lepit. To pak v míse překryjte potravinovou fólií a nechte hodinu a půl kynout na teplém místě.
Tvoření rohlíku a jejich pečení
Až těsto vykyne, vyjměte jej na naolejovaný vál, a ještě rukama propracujte. Poté těsto rozdělte na deset stejně velkých bochánků. Při práci s hmotou nepřidávejte mouku. Rohlíky tvořte tak, že na olejem potřené pracovní ploše každý bochánek vyválíte v placku a tu zarolujete do tvaru rohlíku.
Jednotlivé kusy vyskládejte na plech s pečícím papírem a nechte ještě v teple kynout asi půl hodiny. Nakonec těsto potřete trochou vody a dejte péct do trouby na 220 °C po dobu 20 minut. Upečené rohlíky vyjměte, ještě horké pomažte máslem a nechte vychladnout.
Servírování domácích rohlíků
Až poprvé ochutnáte tohle skvostné domácí pečivo, určitě si přestanete kupovat to v supermarketu. Rohlíky s láskou a péčí připravené jsou zkrátka nepřekonatelné. Oceníte je jak na snídani, tak i na svačinu s uzeninou, sýrem či pomazánkou. Dobrou chuť.