Nadýchané kefírové buchtičky - postup přípravy
Máte rádi plněné buchty? Pokud ano, určitě vám uděláme radost. Přinášíme vám totiž zajímavý a neobvyklý recept na jemné a nadýchané sladké pečivo plněné ovocem, které se připravuje z kefírového těsta. Díky tomu jsou buchtičky jemné a pikantně lahodné – a jak už tak bývá naším zvykem, nepotřebujete na ně žádné zvláštní suroviny a připravíte je snadno a rychle. Nebudeme už dále zdržovat a podíváme se, kudy na to.
Ingredience
Návod na přípravu:
Z výše uvedeného množství připravíte asi 12 až 14 kousků ovocných buchtiček.
Do hluboké mísy nalijte kefír, přidejte k němu rostlinný olej, dvě lžíce cukru, lžičku jedlé sody a metličkou všechny suroviny pečlivě smíchejte dohromady. Nyní za stálého míchání postupně přisypávejte tenkým pramínkem prosátou hladkou mouku a pomalu zpracovávejte do hustšího, lepivého těsta.
Připravte si k ruce misku s bobulovým ovocem, které jste předem důkladně očistili, omyli a osušili papírovými utěrkami, aby na nich nezbývala žádná přebytečná voda.
Nyní si osušte ruce a lehce si je obalte v hladké mouce, aby se vám na ně těsto tolik nelepilo. Vezměte asi lžíci těsta a rozprostřete si ji na dlaň do placičky. Do středu přidejte několik bobulí a rukou placku kolem ovoce uzavřete do pevné kapsičky, jejíž okraje důkladně přilepte k sobě.
Takto si připravte všechny zbylé kapsičky.
Na kamna postavte velkou pánev s trochou oleje a rozehřejte ji. Pak stáhněte teplotu na mírnou intenzitu a dejte buchtičky smažit zakryté pokličkou. Z každé strany je nechte v horkém oleji asi 3 minuty, dokud jejich povrch krásně nezezlátne.
Hotové ovocné kapsičky vyndejte z pánve a nechte okapat na talíři vyloženém papírovými ubrousky, které odsají nadbytečný tuk po smažení. Pak je uložte do uzavíratelné nádoby a podávejte s čajem nebo kávou.
Dobrou chuť.