Nadýchané snídaňové rohlíky - postup přípravy
Z kynutého těsta zadělaného s mlékem získáte nadýchané, jemně nasládlé pečivo vynikající třeba ke snídani s máslem, marmeládou nebo Nutellou.
Ingredience
Do mísy dejte hladkou mouku, cukr a sušené droždí a promíchejte. Přilijte vlažné mléko a rostlinný olej, přidejte sůl a za pomoci rukou či robota vypracujte hladké nelepivé těsto. To rozdělte na dvě poloviny, jednu můžete použít na jiný recept, případně udělat dvě dávky rohlíků.
Polovinu těsta rozdělte na 6 dílů. Každý z jedné strany přeložte na třetiny, pak ho pootočte o 90 stupňů a zase přeložte na třetiny. Vyválejte z něj podlouhlou placičku a srolujte do tvaru nezahnutého rohlíku. Dejte všechny rohlíky do formy nebo na plech vyložený pečicím papírem, nechte ale mezi nimi mezery. Poté je přikryjte a nechte 15 až 30 minut kynout.
Rozšlehejte vejce a povrch rohlíků jím pomažte. Pak vložte plech do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte rohlíky 25 minut.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem