Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchané snídaňové rohlíky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Nadýchané snídaňové rohlíky - postup přípravy

Z kynutého těsta zadělaného s mlékem získáte nadýchané, jemně nasládlé pečivo vynikající třeba ke snídani s máslem, marmeládou nebo Nutellou.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do mísy dejte hladkou mouku, cukr a sušené droždí a promíchejte. Přilijte vlažné mléko a rostlinný olej, přidejte sůl a za pomoci rukou či robota vypracujte hladké nelepivé těsto. To rozdělte na dvě poloviny, jednu můžete použít na jiný recept, případně udělat dvě dávky rohlíků.

2. KROK

Polovinu těsta rozdělte na 6 dílů. Každý z jedné strany přeložte na třetiny, pak ho pootočte o 90 stupňů a zase přeložte na třetiny. Vyválejte z něj podlouhlou placičku a srolujte do tvaru nezahnutého rohlíku. Dejte všechny rohlíky do formy nebo na plech vyložený pečicím papírem, nechte ale mezi nimi mezery. Poté je přikryjte a nechte 15 až 30 minut kynout.

3. KROK

Rozšlehejte vejce a povrch rohlíků jím pomažte. Pak vložte plech do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte rohlíky 25 minut.

4. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů