Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchaný „Chytrý“ mléčný koláč

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 53 minut

Nadýchaný „Chytrý“ mléčný koláč - postup přípravy

Mléčný koláč je jednoduchý na přípravu a vyniká velmi jemnou strukturou a skvělou chutí. Dezert je vhodný, jako dezert po vydatném hlavním jídle, ale také ke snídani.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vaječné žloutky vyšlehejte s klasickým a vanilkovým cukrem do pěny. Přidejte mouku, a jakmile se ingredience propojí, také rozpuštěné máslo.

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku prosejte a přidejte ji nadvakrát.

2. KROK

Do směsi vmíchejte teplé mléko, ve třech dávkách a směs odložte bokem. Vaječné bílky vyšlehejte se špetkou soli do sněhu – bude to trvat asi 3 až 4 minuty. Sníh poté opatrně vmíchejte do směsi se žloutky. 

Tip: Sníh přidávejte po troškách.

3. KROK

Formu na pečení vyložte pečicím papírem a těsto do ní vlijte. Mléčný koláč pečte v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 50 minut. 

Poznámka: Dezert nechte zcela vychladnout a poté ho servírujte nakrájený na kousky. Potrvá to přibližně 90 minut. 

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů