Nadýchaný „Chytrý“ mléčný koláč - postup přípravy
Mléčný koláč je jednoduchý na přípravu a vyniká velmi jemnou strukturou a skvělou chutí. Dezert je vhodný, jako dezert po vydatném hlavním jídle, ale také ke snídani.
Ingredience
Vaječné žloutky vyšlehejte s klasickým a vanilkovým cukrem do pěny. Přidejte mouku, a jakmile se ingredience propojí, také rozpuštěné máslo.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku prosejte a přidejte ji nadvakrát.
Do směsi vmíchejte teplé mléko, ve třech dávkách a směs odložte bokem. Vaječné bílky vyšlehejte se špetkou soli do sněhu – bude to trvat asi 3 až 4 minuty. Sníh poté opatrně vmíchejte do směsi se žloutky.
Tip: Sníh přidávejte po troškách.
Formu na pečení vyložte pečicím papírem a těsto do ní vlijte. Mléčný koláč pečte v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 50 minut.
Poznámka: Dezert nechte zcela vychladnout a poté ho servírujte nakrájený na kousky. Potrvá to přibližně 90 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: РЕЦЕПТЫ НАТАЛИ

