Nadýchaný hrnkový piškot s džemem - postup přípravy
Upečte si nadýchaný hrnkový piškot podle paní Romany Važanské, který zvládne i úplný začátečník. Můžete ho naplnit oblíbeným domácím džemem nebo čokoládovou pomazánkou s čerstvým ovocem.
Ingredience
Do mísy nasypte polohrubou mouku a předejte k ní kypřicí práškem do pečiva. Poté přisypte cukr a všechny suché ingredience společně promíchejte.
Do vlažného mléka rozklepněte vejce a přidejte olej. Pečlivě vše promíchejte a směs vlijte do mísy k suchým ingrediencím.
Vše pečlivě vyšlehejte a vytvořte hladké těsto. Přelijte ho do vymazané a vysypané formy a poté ji vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C. Piškot pečte přibližně 30 minut.
Piškot nechte vychladnout a poté ho rozkrojte a namažte džemem. Nakonec ho nakrájejte, posypte moučkovým cukrem a podávejte.
Tip: Aby byl piškot vyšší, zvolte menší velikost formy, než je klasický plech.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.