Nadýchaný máslový krém na dorty - postup přípravy
Pokud se chcete pustit do přípravy dortu, ale nevíte, jaký krém zvolit, vyzkoušejte jednoduchý, ale výborný nadýchaný máslový krém s vůní vanilky. Je hotový během pár chvilek.
Ingredience
Máslo pokojové teploty dejte do mísy a šlehejte ho na vysoké otáčky alespoň 5 minut. Usazené máslo na bocích mísy sundejte stěrkou a šlehejte dalších 5 minut. Máslo by mělo být naprosto hladké bez jakýchkoliv hrudek.
K vyšlehanému máslu přidejte cukr a tři lžíce mléka. Opět šlehejte 5 minut a poté přidejte lžíci vanilkového extraktu. Krém šlehejte 5–10 minut a v průběhu šlehání stírejte krém ze stěn mísy, aby se suroviny rovnoměrně propojily.
Vyšlehaný krém by měl být bez hrudek a měl by mít krásnou hladkou texturu. Můžete ho ihned použít ke zdobení dortů.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Sri kitchen