Nakládaná rajčata s okurkami a česnekem - postup přípravy
Díky tomuto receptu můžete uchovat čerstvou a výraznou chuť zeleniny po celý rok. Nakládaná rajčata s okurkami a česnekem připravíte rychle a velmi jednoduše.
Nakládaná rajčata s okurkami a česnekem jsou v české kuchyni oblíbenou stálicí. Připravíte je během pár minut a hned si je oblíbí každý, kdo je ochutná. Ve sklenici krásně drží tvar a nálev spojuje všechny chutě tak, že každé sousto je sladko‑kyselou lahůdkou. Skvěle se hodí k masu, do salátů nebo jen tak na chuť, když se chce něco dobrého k zakousnutí. Nepotřebujete k nim žádné zavařování ani složité postupy – stačí čerstvé suroviny, trochu koření a jednoduchý sladkokyselý nálev. Po pár dnech v lednici nebo ve spíži se chutě krásně propojí a zelenina zůstane křupavá, barevná a aromatická. Tahle kombinace je tak jednoduchá, a přitom vždycky udělá dojem, ať už ji servírujete na talíři nebo rovnou ze sklenice.
Základ
Do sklenice
Nálev (do sklenice o obj. 1000 ml)
Zeleninu omyjte a z okurek odřízněte okraje. Do sterilizovaných sklenic vložte petrželku, česnek, kuličky pepře a nové koření.
Poznámka: Okraje okurek by mohly způsobit její hořkost.
Do sklenice střídavě přidejte okurky s rajčaty, chilli papričkou, ingredience zalijte vroucí vodou tak, aby byly zcela ponořené a sklenice volně zakryjte víčky.
Po 25 minutách vodu přelijte do hrnce, kde ji smíchejte se solí a cukrem. Nálev vařte 3 minuty, vmíchejte do něj octovou esenci a nalijte ho zpět do sklenic, které pevně uzavřete a nechte vychladnout dnem vzhůru.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: PAZANDA ZAMIRA

