Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládaná zelená rajčata bez vaření

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut

Nakládaná zelená rajčata bez vaření - postup přípravy

Díky tomuto receptu můžete mít čerstvou zeleninu stále po ruce, a to bez zavařování. Nakládaná zelená rajčata se hodí do pomazánek, dipů, omáček, do salátu i k masu.

Ingredience pro:
3 sklenice
+ -

Ingredience

Koření

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Připravte si tři litrové sterilizované sklenice. Poté omyjte rajčata, odstraňte z nich část se stopkou a zbytek nakrájejte na plátky. 

2. KROK

Na dno každé sterilizované sklenice vložte dva stroužky česneku, bobkový list, květ kopru a kuličky černého pepře. 

Poznámka: Uvedené ingredience jsou koncipovány pro jednu litrovou nádobu.

3. KROK

Následně sklenice naplňte až po povrch plátky rajčat a na ně vsypte lžičku mleté sladké papriky a lžičku soli. Do každé sklenice poté vlijte 30 ml octa a vše zalijte až po povrch studenou vodou. 

4. KROK

Sklenice pevně uzavřete víčky a jejich obsah protřepte. Poté nakládaná zelená rajčata skladujte na chladném a temném místě. Takto vám mohou vydržet až 1 rok. 

5. KROK

Tip: Zelená rajčata můžete zakomponovat do salátů, můžete je použít jako oblohu na bruschettu nebo jiné pečivo nebo z nich můžete vytvořit zajímavý dip či omáčku. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Melissa Mir

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů