Nakládaná zelená rajčata bez vaření - postup přípravy
Díky tomuto receptu můžete mít čerstvou zeleninu stále po ruce, a to bez zavařování. Nakládaná zelená rajčata se hodí do pomazánek, dipů, omáček, do salátu i k masu.
Ingredience
Koření
Připravte si tři litrové sterilizované sklenice. Poté omyjte rajčata, odstraňte z nich část se stopkou a zbytek nakrájejte na plátky.
Na dno každé sterilizované sklenice vložte dva stroužky česneku, bobkový list, květ kopru a kuličky černého pepře.
Poznámka: Uvedené ingredience jsou koncipovány pro jednu litrovou nádobu.
Následně sklenice naplňte až po povrch plátky rajčat a na ně vsypte lžičku mleté sladké papriky a lžičku soli. Do každé sklenice poté vlijte 30 ml octa a vše zalijte až po povrch studenou vodou.
Sklenice pevně uzavřete víčky a jejich obsah protřepte. Poté nakládaná zelená rajčata skladujte na chladném a temném místě. Takto vám mohou vydržet až 1 rok.
Tip: Zelená rajčata můžete zakomponovat do salátů, můžete je použít jako oblohu na bruschettu nebo jiné pečivo nebo z nich můžete vytvořit zajímavý dip či omáčku.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Melissa Mir