Nakládané hřiby s česnekem a koprem - postup přípravy
Nakládané hřiby vám umožní připravit ty nejlepší saláty a pomohou doplnit jakékoliv maso. Pokrm je ideální pro letní grilování, pikniky nebo jako lehká svačinka s pečivem.
Ingredience
Nálev
Houby očistěte a důkladně je properte ve vodě. Poté je sceďte, vložte do většího hrnce a zalijte vodou. Hřiby přiveďte k varu, přidejte k nim lžíci soli a vařte je 25–30 minut.
Poznámka: Pro tento recept byl použitý 5litrový hrnec.
Po této době k nim přidejte kopr a houby vařte další 2 minuty. Poté houby sceďte a připravte si nálev. V hrnci smíchejte vodu s bobkovými listy, solí, cukrem a kuličkami pepře. Poté do hrnce vsypte houby a vmíchejte k nim na plátky nakrájené stroužky česneku.
Směs vařte pod pokličkou 5 minut. Poté přidejte do hrnce ocet, směs promíchejte a odstavte z tepla. Ještě horkými houbami i s nálevem naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete a víčky dolů je nechte vychladnout.
Poznámka: Sterilizace je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení pokrmu bakteriemi.
Nakládané hřiby skladujte na temném a chladném místě.
Tip: Můžete je servírovat jako přílohu k masu, zakomponovat je do salátů, nebo je servírovat jako svačinku s oblíbeným pečivem.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Калнина Наталья