Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládané hřiby s česnekem a koprem

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 37 minut

Nakládané hřiby s česnekem a koprem - postup přípravy

Nakládané hřiby vám umožní připravit ty nejlepší saláty a pomohou doplnit jakékoliv maso. Pokrm je ideální pro letní grilování, pikniky nebo jako lehká svačinka s pečivem.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Nálev

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Houby očistěte a důkladně je properte ve vodě. Poté je sceďte, vložte do většího hrnce a zalijte vodou. Hřiby přiveďte k varu, přidejte k nim lžíci soli a vařte je 25–30 minut. 

Poznámka: Pro tento recept byl použitý 5litrový hrnec.

2. KROK

Po této době k nim přidejte kopr a houby vařte další 2 minuty. Poté houby sceďte a připravte si nálev. V hrnci smíchejte vodu s bobkovými listy, solí, cukrem a kuličkami pepře. Poté do hrnce vsypte houby a vmíchejte k nim na plátky nakrájené stroužky česneku. 

3. KROK

Směs vařte pod pokličkou 5 minut. Poté přidejte do hrnce ocet, směs promíchejte a odstavte z tepla. Ještě horkými houbami i s nálevem naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete a víčky dolů je nechte vychladnout. 

4. KROK

Poznámka: Sterilizace je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení pokrmu bakteriemi.

5. KROK

Nakládané hřiby skladujte na temném a chladném místě. 

Tip: Můžete je servírovat jako přílohu k masu, zakomponovat je do salátů, nebo je servírovat jako svačinku s oblíbeným pečivem. 

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů