Nakládané pikantní americké okurky - postup přípravy
Okurky můžete zavařit netradičním způsobem s chilli, kari a octem, budou pak příjemně pikantní. Recept nám poskytla paní Petra Pospíchalová.
Základ
Nálev
Okurky omyjte a nakrájejte na kolečka. Velkou cibuli nakrájejte na hrubo. Poté je prosolte, na 1 kilogram okurek dejte asi lžíci soli, záleží kolik máte zeleniny a jak ji máte rádi slanou. Množství láku pak přizpůsobte množství zeleniny.
Zeleninu zamíchejte a nechte 2 hodiny stát, pak z ní vyždímejte vodu. Poté dejte do hrnce ocet, cukr (odměřte ho pomocí hrnku stejně jako ocet), pepř, chilli, kari, kopr a vše zahřejte, aby se cukr rozpustil.
Do vychladlého nálevu pak přidejte okurky, promíchejte a naplňte jimi sterilizované sklenice. Ty pak zavíčkujte čistými víčky a zavařte například v hrnci, troubě nebo myčce na nádobí, záleží na vašem osvědčeném postupu.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.