Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládané plněné švestky v octovém nálevu

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut

Nakládané plněné švestky v octovém nálevu - postup přípravy

Připravte si nakládané plněné švestky, lahodný předkrm i originální doplněk k hlavním jídlům. Recept je jednoduchý, rychlý a nevyžaduje žádné vaření.

Ingredience pro:
2 sklenice
+ -

Ingredience

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte náplň. Papriky omyjte, zbavte je semeníků a nakrájejte je na drobné kousky, které vložte do větší mísy. Z pálivých paprik odkrojte stopku, nakrájejte je najemno a přidejte je do mísy k zeleným paprikám. 

Tip: Aby byl pokrm pikantní, z pálivých paprik semeníky neodstraňujte.

2. KROK

Ke směsi přidejte také nastrouhaný česnek a nasekanou petrželku s mátou. Vše ochuťte solí a důkladně promíchejte. Směs nechte odpočívat 20–30 minut.

3. KROK

Švestky omyjte, nakrojte v polovině, vypeckujte a jejich vnitřek naplňte připravenou směsí. Do každé sterilizované sklenice vložte bobkový list a poté ji naplňte naplněnými švestkami doplna. 

4. KROK

Do každé sklenice následně vsypte lžíci soli a vlijte 160 ml octa. Na závěr sklenice naplňte studenou vodou až po víčko, uzavřete je a protřepte. 

5. KROK

Poznámka: Tímto způsobem nakládané plněné švestky skladujte na chladném a temném místě. Při správném skladování vám vydrží čerstvé až 1 rok. Po otevření sklenice její obsah co nejdříve zkonzumujte.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Melissa Mir

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů