Nakládané plněné švestky v octovém nálevu - postup přípravy
Připravte si nakládané plněné švestky, lahodný předkrm i originální doplněk k hlavním jídlům. Recept je jednoduchý, rychlý a nevyžaduje žádné vaření.
Ingredience
Náplň
Nejprve připravte náplň. Papriky omyjte, zbavte je semeníků a nakrájejte je na drobné kousky, které vložte do větší mísy. Z pálivých paprik odkrojte stopku, nakrájejte je najemno a přidejte je do mísy k zeleným paprikám.
Tip: Aby byl pokrm pikantní, z pálivých paprik semeníky neodstraňujte.
Ke směsi přidejte také nastrouhaný česnek a nasekanou petrželku s mátou. Vše ochuťte solí a důkladně promíchejte. Směs nechte odpočívat 20–30 minut.
Švestky omyjte, nakrojte v polovině, vypeckujte a jejich vnitřek naplňte připravenou směsí. Do každé sterilizované sklenice vložte bobkový list a poté ji naplňte naplněnými švestkami doplna.
Do každé sklenice následně vsypte lžíci soli a vlijte 160 ml octa. Na závěr sklenice naplňte studenou vodou až po víčko, uzavřete je a protřepte.
Poznámka: Tímto způsobem nakládané plněné švestky skladujte na chladném a temném místě. Při správném skladování vám vydrží čerstvé až 1 rok. Po otevření sklenice její obsah co nejdříve zkonzumujte.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Melissa Mir