Nakládané syrečky s cibulí a paprikou - postup přípravy
Pokud chcete netradičně udělat olomoucké syrečky, lze je naložit do oleje s cibulí, paprikou a kořením. Recept nám poskytl kanál Vaření s Jančou.
Ingredience
Nakrájejte si cibuli na půlkolečka a papriku na slabé proužky. Připravte si čisté sklenice s čistými víčky. Na dno sklenice dejte trochu cibule, papriky, bobkový list a 2 kuličky nového koření.
Pak přidejte vrstvu syrečků, do klasické sklenice to budou zhruba 3 kusy. Poté zopakujte vrstvení cibule – paprika – koření – syrečky a pokračujte, dokud nebude sklenice zcela plná.
Obsah každé sklenice zalijte až po okraj stolním olejem. Nejspíše jej budete muset několikrát dolévat, protože do mezer olej zatéká pomaleji. Poté sklenice zavíčkujte a skladujte v lednici.
Syrečky je možné konzumovat již od druhého dne. Je však lepší několik dní počkat, aby se opravdu patřičně proležely.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou