Nakládané zelí s paprikou a mrkví - postup přípravy
Pokud máte doma nadbytečnou hlávku zelí a chcete si na něm pochutnat i v zimě, rozhodně vyzkoušejte tento rychlý recept, který vám nezabere více než pár minut. Nakládané zelí s paprikou a mrkví je vynikající samotné, avšak skvěle doplní pečené, grilované a především uzené maso.
Ingredience
Sklenice včetně víček a veškerého nádobí, které budete používat, ponořte do hrnce s vodou s mycím přípravkem na nádobí, přidejte balení jedlé sody a nechejte projít varem po dobu alespoň 10 minut. Sklenice a ostatní nádobí vyskládejte na plech a nechte vyschnout.
Zelí, mrkev a obě papriky omyjte pod tekoucí vodou a osušte je. Hlávkové zelí nakrájejte na tenké proužky a dejte ho do větší mísy.
Z obou paprik vykrojte semeníky a nakrájejte je na tenké plátky. Oloupanou mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle a spolu a paprikou je přendejte do mísy.
Do další mísy nalijte vodu, přidejte ocet a dochuťte ji solí a cukrem. Směs důkladně promíchejte a nalijte ji do mísy k zelenině: Zeleninu nechte 5 minut odpočinout.
Připravené sklenice naplňte zeleninou a nálevem. Pořádně je uzavřete víčkem a skladujte na chladném a tmavém místě.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Рецепты Simple Food с Юлией Шев