Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládané zelné závitky s mrkví a česnekem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Nakládané zelné závitky s mrkví a česnekem - postup přípravy

Nakládané zelné závitky s mrkví jsou skvělou volbou pro milovníky fermentovaných pokrmů, plných svěžích chutí. Lze je servírovat jako předkrm nebo přílohu k masu.

Ingredience pro:
4 sklenice
+ -

Základ

Nálev

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Hlávkové zelí zabalte do sáčku a dejte ho na 15 minut přihřívat do mikrovlnné trouby. Poté ho ze sáčku vyjměte a zbavte ho svrchních listů, které od sebe oddělte.

Tip: Přesný postup přípravy zelí můžete vidět ve videu níže.

2. KROK

Každý zelný list zbavte tvrdé části ve středu a list rozdělte na polovinu. Mrkev oloupejte a nastrouhejte ji na tenké proužky. Do mrkve vmíchejte sůl s prolisovaným česnekem a zeleninou rovnoměrně naplňte zelné listy, které zarolujte. 

3. KROK

Zelnými závitky naplňte sterilizované sklenice a připravte si nálev. Vodu smíchejte se solí, cukrem, celým černým pepřem, bobkovým listem a olejem. Nálev svařte, potrvá to asi 5 minut, a nalijte ho do sklenic se závitky. 

4. KROK

Sklenice uzavřete sterilizovanými víčky a jejich obsah nechte přes noc chladnout. Poté nakládané zelné závitky uchovávejte v lednici. 

Tip: Závitky s mrkví servírujte jako předkrm s oblíbeným pečivem nebo jako přílohu k masovým pokrmům.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Gotovim s Asmoy

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů