Nakládané zelné závitky s mrkví a česnekem - postup přípravy
Nakládané zelné závitky s mrkví jsou skvělou volbou pro milovníky fermentovaných pokrmů, plných svěžích chutí. Lze je servírovat jako předkrm nebo přílohu k masu.
Základ
Nálev
Hlávkové zelí zabalte do sáčku a dejte ho na 15 minut přihřívat do mikrovlnné trouby. Poté ho ze sáčku vyjměte a zbavte ho svrchních listů, které od sebe oddělte.
Tip: Přesný postup přípravy zelí můžete vidět ve videu níže.
Každý zelný list zbavte tvrdé části ve středu a list rozdělte na polovinu. Mrkev oloupejte a nastrouhejte ji na tenké proužky. Do mrkve vmíchejte sůl s prolisovaným česnekem a zeleninou rovnoměrně naplňte zelné listy, které zarolujte.
Zelnými závitky naplňte sterilizované sklenice a připravte si nálev. Vodu smíchejte se solí, cukrem, celým černým pepřem, bobkovým listem a olejem. Nálev svařte, potrvá to asi 5 minut, a nalijte ho do sklenic se závitky.
Sklenice uzavřete sterilizovanými víčky a jejich obsah nechte přes noc chladnout. Poté nakládané zelné závitky uchovávejte v lednici.
Tip: Závitky s mrkví servírujte jako předkrm s oblíbeným pečivem nebo jako přílohu k masovým pokrmům.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Gotovim s Asmoy