Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládaný bůček

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Nakládaný bůček - postup přípravy

Nakládat se dá nejenom zelenina, ale také maso. V našem případě se bude jednat o nakládaný bůček, kterému neodolá žádný milovník dobrého masa. Jeho unikát není jenom ve výsledné chuti, ale i v přípravě, nebo v celkové jednoduchosti. Jdeme na to.

Ingredience pro:
2 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Jako první si připravte maso. Celý bůček je dobré nakrájet na několik menší částí, díky čemuž se chuť lépe dostane do celého masa a tak bude výsledek mnohem zajímavější, než když budete bůček nakládat vcelku. Základem naložení je sůl. Tou bůček důkladně nasolte, pokud možno ze všech stran.




Když je bůček dokonale nasolený, už ho můžete vložit do sklenice, která by svou velikostí měla  odpovídat tomu, jak velký bůček budete chtít připravovat. Dále do sklenice vložte i ostatní ingredience. Tedy oloupaný a nejlépe překrojený česnek, dále také bobkový list a kuličky pepře. Tím máte hlavní přípravné práce za sebou.

Nálev na nakládaný bůček je ten nejjednodušší, jaký znáte. Je to jenom obyčejná voda, kterou ho zalijete tak, aby bylo veškeré maso potopené a aby ani jeho jediný kousek nekoukal nad hladinu. Následně už můžete sklenici důkladně zavřít a váš nakládaný bůček je přiopravený k odpočinku.


Sklenici s masem a nálevem můžete vložit do lednice. Tedy do chladu a také do temna. Zde by měl být pokud možno po dobu tří až pěti dní, díky čemuž nejenom dokonale nasákne chuť surovin, ale také se i skvěle odleží.

Když daný čas uplyne, můžete se pustit do servírování. Maso vyndejte z nálevu, nechte ho lehce okapat a potom už ho můžete krájet. My doporučujeme spíše slabší plátky. Jíst ho samozřejmě můžete klidně i samotný, ale mnohem více si ho užijete v kombinaci s čerstvým chlebem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů