Nakládaný ďábelský bůček s česnekem a pálivou paprikou - postup přípravy
Skvělý způsobem, jak si připravit pikantní bůček vhodný například ke studené večeři, je naložit si ho s česnekem a pálivou paprikou podle receptu od paní Romany Važanské.
Ingredience
Bůček dejte do hrnce s vodou spolu se solí, celou cibulí, bobkovým listem, novým kořením a kuličkami pepře. Vařte ho, dokud nebude dostatečně měkký. Na konci vaření si rozetřete česnek se solí, množství záleží na vaší chuti, a ještě teplé maso touto směsí potřete všech stran.
Smíchejte sladkou a pálivou papriku – množství a poměr závisí opět na chuti a na tom, jak chcete mít maso pikantní – přidejte mletý pepř a v této směsi pak maso obalte. Poté ho zabalte do alobalu a nechte ho 2 až 3 dny odležet v lednici.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.