Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládaný ďábelský bůček s česnekem a pálivou paprikou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Nakládaný ďábelský bůček s česnekem a pálivou paprikou - postup přípravy

Skvělý způsobem, jak si připravit pikantní bůček vhodný například ke studené večeři, je naložit si ho s česnekem a pálivou paprikou podle receptu od paní Romany Važanské.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Bůček dejte do hrnce s vodou spolu se solí, celou cibulí, bobkovým listem, novým kořením a kuličkami pepře. Vařte ho, dokud nebude dostatečně měkký. Na konci vaření si rozetřete česnek se solí, množství záleží na vaší chuti, a ještě teplé maso touto směsí potřete všech stran.

2. KROK

Smíchejte sladkou a pálivou papriku – množství a poměr závisí opět na chuti a na tom, jak chcete mít maso pikantní – přidejte mletý pepř a v této směsi pak maso obalte. Poté ho zabalte do alobalu a nechte ho 2 až 3 dny odležet v lednici.

3. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů