Nakládaný gothaj s paprikami a okurkou - postup přípravy
Pokud nevíte, co servírovat svým hostům na oslavě Silvestra, určitě vyzkoušejte tento jednoduchý recept podle Youtube kanálu Recepty bez brepty. Salát je osvěžující a chuťově velmi zajímavý.
Ingredience
Do hrnce nalijte vodu, ocet, přisypte sůl, cukr, hořčičné semínko, pepř, bobkový list, nové koření, hořčici a vše dobře zamíchejte.
Nyní do hrnce přilijte nálev z okurek a nálev z paprik a vše přiveďte k varu. Ingredience vařte po dobu 15 minut.
Poznámka: Po této době vařený nálev ochutnejte a dle vlastní chuti dochuťte solí, octem nebo cukrem.
Zatímco se nálev vaří, oloupejte a nakrájejte cibuli na měsíčky. Na plátky nakrájejte také okurky a nakládané jablíčkové papriky, z kterých odstraňte semínka. Oloupejte a nakrájejte také česnek a všechny tyto ingredience smíchejte v míse.
Do mísy natrhejte libeček a nakrájejte si salám gothaj na větší kusy.
Tip: Salám propíchejte pomocí špejle, aby do sebe lépe vsákl chuť ingrediencí a nálevu, ve kterém bude ponořený.
Do sterilizované sklenice vložte trochu zeleninové směsi z mísy, poté vrstvu salámu a nakonec vlijte jednu naběračku studeného nálevu. Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Nakonec sklenici dobře uzavřete.
Poznámka: Před uzavřením sklenice zkontrolujte, zda jsou všechny ingredience ponořené. Vrstvení byste měli zakončit zeleninou.
Hotový nakládaný gothaj dejte minimálně na týden do chladné místnosti a poté si na něm pochutnejte například se svým oblíbeným pečivem.
Tip: K tomuto receptu se skvěle hodí opečené tousty.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty