Nakládaný paprikový bůček s česnekem - postup přípravy
Pokud si rádi ukrojíte domácí uzeninu, vyzkoušejte recept na tento nakládaný paprikový bůček s česnekem podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem, který chutná mnohem lépe, než ten z obchodu. Podávat ho můžete s kyselými okurkami, hořčicí, křenem a krajícem čerstvého chleba.
Na bůček
Na naložení
Vepřový bůček omyjte, vložte ho do hrnce a zalijte ho vařící vodou. Poté do něj přidejte bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a uvařte ho doměkka.
Mezitím do mísy dejte prolisovaný česnek, mletou sladkou papriku, sůl, mletý pepř a lžičku oleje. Směs poté pečlivě promíchejte.
Uvařený bůček vyjměte z vody a nechte ho lehce vychladnout. Poté ho potřete česnekovou směsí, zabalte ho do alobalu a uložte ho minimálně na 3 dny do lednice.
Po 3–5 dnech bůček nakrájejte a můžete ho servírovat. Podávejte ho s hořčicí, křenem, kyselou okurkou a krajícem čerstvého chleba.
Tip: Pokud chcete bůček více pikantní, přidejte do česnekové směsi špetku chilli.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem