Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládaný rajčatový salát s bylinkami a česnekem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 6 minut

Nakládaný rajčatový salát s bylinkami a česnekem - postup přípravy

Díky receptu na nakládaný rajčatový salát můžete mít svěží, šťavnatý a chutný pokrm ve své spíži po celý rok. Salát můžete servírovat jako svačinku nebo přílohu k masu.

Ingredience pro:
3 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rajčata omyjte, zbavte je stopek a nakrájejte je na čtvrtky. Oloupejte a na plátky nakrájejte také česnek a najemno nasekejte petrželku s koprem. Cibuli nakrájejte na kolečka a začněte s vrstvením do sterilizovaných sklenic. 

2. KROK

Na dno každé sklenice vsypte rovnoměrně plátky česneku, pár kuliček černého pepře, trochu bylinek a pár rajčat, na která položte kolečka cibule, která pokryjte bylinkami a vrstvení zakončete pár kousky rajčat.

Poznámka: Stejný postup opakujte u dalších dvou sklenic. 

3. KROK

Do každé sklenice následně nalijte vroucí vodu tak, aby byl obsah sklenic zcela ponořený a pevně je uzavřete víčky. Nakládaný rajčatový salát nechte 15 minut stát.

4. KROK

Po této době vodu ze sklenic vylijte přes cedník do hrnce, do tekutiny vmíchejte sůl, cukr a olej. Nálev vařte pod pokličkou, na mírném ohni, přibližně 3 minuty. Zatím do každé sklenice nalijte 25 ml octa a následně do nich vlijte horký nálev. 

5. KROK

Sklenice znovu pevně uzavřete a položte je víčky dolů na rovný povrch. Následně je nechte volně vychladnout pod ručníkem. 

Poznámka: V tomto receptu byly použity sklenice o objemu 1500 ml.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Schneller Koch

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů